Stadslandbouw Zutphen

In september 2014 zijn we op stadsgoed Helbergen in Zutphen begonnen met de aanleg van een permacultuurtuin met als doel het telen van groente & kruiden op een ecologische manier dus zonder gebruik van kunstmest en bestrijdingsmiddelen.

Dit is een tijdelijke locatie waar we in ieder geval tot en met 2021 gebruik van mogen maken. Het terrein is een beoogde woningbouw locatie van de gemeente Zutphen. Op het terrein zitten meer duurzame initiatieven, zo is hier de Stadswerkplaats gevestigd, zijn er school- en moestuinen en ligt naast onze tuin de 'uitloper' van het ecoligisch stadspark naar de ijssel toe.

Productie
Al onze producten worden lokaal verkocht en vers geoogst. Zo willen we bijdragen aan het ontstaan van een lokale voedseleconomie. Wij denken dat de stad meer voedsel binnen haar grenzen kan produceren. Dat is goed voor bedrijvigheid en werkgelegenheid en het is goed voor behoud van natuur en milieu. En het levert gezond en duurzaam voedsel op.

Ervaring opdoen
Op deze 2000m2 grote tuin willen we laten zien dat er op een relatief klein stuk grond een grote hoeveelheid en gevarieerd aanbod aan groente en kruiden kunnen telen. Met de opgedane ervaring willen we andere stadslandbouw initiatieven ondersteunen.

Stadslandbouw Zutphen heeft een eigen website.